2019 m. liepos 22 d., pirmadienis

Dauguma ligų prasideda žarnyne (Hipokratas)


Kur prasideda dauguma ligų?
Dauguma ligų prasideda žarnyne (kad visos ligos prasideda žarnyne tai teigė moderniosios medicinos tėvas Hipokratas).
Storėjimą įtakoja cukrus ir perforuojančios žarnos.
Pelės, jei penimos riebiu maistu, joms ima formuotis padidėjusio žarnų sienelių pralaidumo sindromas.
Sveiko organizmo virškinimo trakto ląstelės, dengiančios iš vidaus žarnyno sieneles būna sujungtos gana arti viena kitos. Todėl bakterijų toksinai ar nesuvirškinto maisto trupinėliai negali patekti į kraują, nes minėtos ląstelės nepraleidžia toksinų į kraują. Jei tarp šių ląstelių tarpai tampa didesni, bakterijų, išmatų ar maisto dalelytės gali patekti į kraują. Patekus bakterijų ląstelių membranų dalelėms į kraują, jas pasitinka žmogaus imuninė sistema ir jas atakuoja. Tokios atakos metu gali nukentėti ir sveikos organizmo ląstelės. Ši būsena įvardinama autoimunine liga.
                      Perforuojančių žarnų sindromo pasekmės gali būti II tipo cukrinis diabetas, nejautra insulinui.
                   Žarnyne gyvena ir Gramo metodo neigiamos bakterijos. Vienos jų veikia organizmo būklę palankiai, o kitos neigiamai. ,,Gramo metodo neigiamų bakterijų ląstelių membranos iš dalies susideda iš struktūrinių molekulių, vadinamų lipopolisacharidais (LPS), kuriose riebalų molekulės (lipidai) sujungtos su polisacharidais. LPS molekulės yra endotoksinai - agentai, kurie sukelia stiprią atsakomąją imuninės sistemos reakciją, jei pereina per kraujotaką. Minėtos molekulės gali sukelti ne tik autoimunines ligas, bet ir tapti pagrindine depresijos priežastimi"(1, p. 9).
                      Bifido bakterijos gali išsaugoti  žarnyno epitelio ląstelių junginius sveikus/nepažeistus.  Bifido bakterijų daiginimąsi stimuliuoja cikorijų šaknų ląsteliena (oligofruktozė). Bifido bakterijos aktyvina metabolizmą. Bifido bakterijoms kaip maistas reikalinga prebiotikų ląsteliena. Prebiotikai yra: svogūnai, česnakai, pienių lapai, cikorijų šaknys, svogūnų laiškai, pastarnokai, ridikėliai, griežčiai, ropės, valgomieji batatai, bulvės, topinambai, bananai, ašparagai. Todėl kasdien būtina valgyti bent keletą rūšių minėtų prebiotikų. Šalutinius poveikius minėtų prebiotikų verta ir išsiaiškinti. Kiek domėjausi, saugiausia vartoti svogūnų laiškus, cikorijų šaknis, pienių lapus, topinambus.
                      Maitinantis maistu, kuris yra ne natūralios kilmės, itin neigiamai paveikiama žarnyno mikroflora.
                      ,,Nerimas, depresija, autizmo spektro sutrikimai, (AST), dėmesio stokos ir hiperaktyvumo sindromas (DSHS), šizofrenija, bei keletas neurologinių, psichinės sveikatos ir nuotaikos sutrikimų yra bent iš dalies susijė su žarnyno mikroflora"(1, p. 10). Jei duodama vaikams perdirbto kenksmingo maisto, vaikams gali formuotis performuojančių žarnų sindromas, nes sumažėja gerųjų bakterijų žarnyne ir žarnyno sienelės tampa pralaidžios, ko pasekoje didėja ir kūno svoris.
                      Taigi depresija, nerimas, įvairios kitos psichikos ligos yra susiję su žmogaus organizmo mikroflora.
                      Yra paprastai aiškiai išdėstyta nuomonė medicinos mediumo Anthony William (2019), kuris padėdavo gyti ligoniams, kai nebegalėdavo jau pagelbėti net tradicinė medicina. Anthony William savo knygoje ,,Medicinos mediumas, kas slypi už lėtinių bei paslaptingų ligų ir kaip pagaliau jas įveikti" teigia, jog beveik visi žmonės kenčia nuo B12 bakterijų stygiaus. Vitamino B12 organizmas pagamina pakankamai storojoje žarnoje, jei ten yra pakankamai gerųjų bakterijų. Pakankamas šių bakterijų kiekis palaiko/užtikrina metilinimo procesų sklandumą. ,,Priešingai, nei dabar tikima, gerųjų bakterijų negausite valgydami fermentuotą maistą ar vartodami parduotuvėje įgytus probiotikus. Šių mums būtinų organizmų būna tik ant tam tikrų maisto produktų, todėl norėdami pripildyti savo klubinę žarnąspecifinių gerųjų bakterijų, turime valgyti daug šviežio, natūralaus maisto <...>" (2., p. 278). Gerųjų bakterijų stygius gali būti tuomet, jei žarnyne yra sunkiųjų metalų, jei organizmas kenčia nuo amoniako garų nutekėjimo, hidrochlorido rūgšties trūkumo. Ko pasekoje storojoje žarnoje gali prasidėti uždegiminiai procesaič susilpnųja imuninė sistema, ir B 12 gaminama žarnyne arba per mažai, ar šio vitamino gamyba būna visiškai sustabdyta. Anthony William teigia, jog pirktas parduotuvėse fermentuotas maistas, probiotikai ar kokie nors papildai NEPADĖS. ,,Didžioji dalis ar netgi visi mikroorganizmai, patekę į skrandį, žūva, nespėję pasiekti žarnyno. Mikroorganizmai, esantys gamykliniuose probiotikuose, niekada nepasiekia klubinės žarnos, kur jie yra reikalingiausi "(2. 279). Medicinos mediumas A. William ragina nenusiminti, kadangi yra tokių probiotikų, kurie išlieka organizmo virškinamame trakte  net pasiekę klubinę žarną, ir šie gyvieji organizmai gali atkurti tinkamą mikroflorą, ko ir reikia gerai savijautai. Savijautą turiu omenyje psichofiziologinę būklę. Tokių organizmų gyvena apsčiai ant šviežio gyvo maisto: ant uogų, vaisių: daržovių gyvenančius mikroorganizmus A. William vadina AUKŠTESNIAISIAIS mikroorganizmais, nes juose glūdi kūrėjo ir saulės energija.  Taigi tokie mikroorganizmai geriausiai gali atnaujinti žmogaus organizmo mikroflorą ir tai yra pats geriausias būdas mikrofloros atnaujinimui. Taip pat geriausias aukštesnųjų mikroorganizmų šaltinis yra daigai: daigintosbrokolių, ožragių, dobilų, lęšių, mėlynžidžių liucernų, garstyčių, lapinių kopūstų ir kt. augalų sėklos. Šie aukštesnieji mikroorganizmai visada randami virš žemės, o ne žemėje: ant lapų, uogų, vaisių, daržovių odelių. Taigi svarbu minėtus maisto produktus valgyti šviežius, neplautus. Jei matote jog būtina plauti, galima atsargiai/švelniai nuplauti su vandeniu. Mikroorganizmų daug gyvena ant natūraliai užaugusių uogų, vaisių, daržovių. Vartodami tokį maistą, turite būti įsitikinę, ar jis yra augintas natūraliai, be cheminių medžiagų, kurios gali itin pakenkti sveikatai. Savaime suprantama, pirktas uogas, vaisius, daržoves prekybos centruose būtina plauti.
                      Žarnyno atnaujinimas aukštesniosios mikrofloros dėka taip pat ,,<...>yra geriausias būdas ,,pataisyti" vadinamąją MTHFR geno mutaciją ir kitas su metilinimu susijusias problemas. Medikų supratimas apie MTHFR geno mutaciją yra neteisingas. Šio sutrikimo varginami žmonės iš tikrųjų neturi genų defekto: tiesiog jų organizme yra susikaupę perdaug nuodingų medžiagų, kurios trukdo skaidyti maistines medžiagas į mikroelementus. Aukštesnieji mikroorganizmai gali sumažinti aminorūgšties homocisteino lygį ir MTHFR geno mtacijos neliks nė pedsako" (2., p. 281). Sunkiuosius metalus galima pašalinti iš organizmo atkūrus skrandžio gebėjimą išskirti reikiamą kiekį hidrochlorido rūgšties, atsisakius kenksmingų maisto produktų, teigia A. William. Vietoj brangių papildų pakanka gerti salierų sultis, tai suteiks organizmui daugiau naudos nei papildai.
                      Dėl maistinės diatominės žemės A. William turi ir savo nuomonę. JIs teigia jog diatominas nenaudingas žarnynui visiškai ir netgi gali itin pakenkti sveikatai. ,,Diatomitas tvirtai prikimba prie žarnų sienelių ir labai apsunkina maistinių medžiagų absorbciją. Be to jis neigiamai veikia hidrochlorido rūgštį ir naikina gerąsias bakterijas. Kai kada diatomitas sukelia vėmimą, viduriavimą, ir ilgai trunkančius skrandžio spazmus bei skausmą" (2., p. 284). ,,<...> Užtruksite ne vieną mėnesį, kol pašalinsite diatomitą iš savo žarnyno" (2., p. 284).  
                      Maisto produktų fermentavimas anksčiau buvo būtinybė, kai dar nebuvo šaldytuvų. Šiais laikais tai visiškai nereikalinga. Fermentavaime dalyvauja bakterijos kurios gyvena iš produktų puvimo, tad šie vadinamieji probiotikai nėra gyvybingi.
                      Tulžies pūslės valymas nuo akmenų gali būti neveiksmingas, jei valoma tai aliejumi. Iš aliejaus susidaro akmenys, o žmonės patiki, jog tie akmenys išslinko iš tulžies pūslės. Tulžies akmenis sudaro: tulžis, cholesterolis ir baltymai. Nereikia, nebūtina gerti stiklinųėmis aliejų norint pašalinti iš tulžies pūslės akmenis. Pakanka vartoti mažiau gyvuninių baltymų (idealu jų išvis nevartoti), daugiau daržovių, kuriose yra dideli kiekiai natrio, vaisių, kuriuose yra daug sveikų rūgščių. Į sveikatą vartoti: špinatus (primenu jog galima vartoti nedidelius kiekius špinatų, geriau tik po vieną kitą lapelį, nes špinatai turi oksalo rūgšties, kuri kad ir skaido akmenis, taip pat mažina hemoglobino kiekį kraujyje ir itin greitai, ir mažina geležies kiekį kraujyje), kitas lapines daržoves, lapinius kopūstus, salierus, ridikus, ridikėlius, ropes, citrinas, apelsinus, greipfurtus. Taip pat pakanka gerti du kartus per dieną vandenį perpusę skiestą  citrinos sultimis. Itin gerai skaido tulžies akmenis šparagų šviežiai spaustos sultys, jas galima gerti sumaišius su bet kokiomis kitomis sultimis. Tai patarimai Anthony William. Geriausia prevencija kad nesiformuotų nauji tulžyje akmenys yra laikymasis aukščiau aprašytų patarimų.
                      Nereikia žmonėms vartoti raugo pagrindu veistų bakterijų, nes jos tik alina žmogaus organizmą, o ne padeda. (Mediumas Anthony William mato mikropasaulį, molekules, atomus ir pan). Pakanka žmogui paprasto augalinio maisto, kuris yra termiškai neapdorotas. Suvartojus nedaug termiškai apdoroto augalinio maisto, itin stipriai mikroflorai negalit pakenkti tiek, kiek galima pakenkti vartojant gyvuninį termiškai apdorotą maistą. Termiškai neapdoroto maisto vartoti reikia stengtis nedaug, apie 30/20 proc. kasdien. Kasdien galima valgyti kuo įvairesnį augalinį maistą, pilno grūdo javų, ankštinių. Kai kurie žmonės negali vartoti ankštinių augalų, taip pat negali vartoti grūdinių kultūrų, todėl nevartotinų produktų reiktų vengti.
                      Kuo maitinamasi , tai veikia ne tik fiziologiją, bet ir psichiką.

1. Žurnalas ,,Ko gydytojai nepasako", specialus leidinys. 2019, Nr. 2.  Graži ir sveika esant bet kokio amžiaus.
2. Anthony William. 2019. ,,Medicinos mediumas, kas slypi už lėtinių bei paslaptingų ligų ir kaip pagaliau jas įveikti".

2 komentarai:

  1. Epigenetikas profesorius Serapinas: ,,Ar tikrai probiotikai gerai?

    Prof Dr. Serapinas: ,,Nėra pakankamų įrodymų, kad probiotikai reikalingi (net po antibiotikų vartojimo!!!), čia daugiau komercializavimas tos "gerosios bakterijos".
    Tyrimai rodo ką kitą: jei buvo vartojamos geriamosios "gerosios bakterijos" tai sukėlė žmogaus savo nuosavų bakterijų chaosą, kai organizmas turėjo atsistatinėti mėnesiais.
    Tiesiog reikia savo nuosava flora rūpintis: sveikas maistas, skaidulos ir kt." https://www.newscientist.com/article/2178860-probiotics-are-mostly-useless-and-can-actually-hurt-you/?fbclid=IwAR3qh2a62G4_Vytm5N2af02ndQv1F8Pw-2_SXghIOROqpoyWFwX6p2ikzKo

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hipokratas: visos ligos prasideda žarnyne.
    Gydytojo Frolovo informacija
    https://www.youtube.com/watch?v=vo_fiuCDxuQ

    AtsakytiPanaikinti